Handige links


52 weken duurzaam 🌐 

52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Wij onderzoeken wat er wel kan. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis.
https://52wekenduurzaam.nl/

Afvalscheidingswijzer 🗑️ 

Wat hoort in welke afvalbak?
https://www.afvalscheidingswijzer.nl/

Vergeten plantseizoen 🌱 

De maanden oktober en november staan in het teken van 'Plant je mee', voorheen bekend als het Vergeten Plantseizoen. In de afgelopen 30 jaar is de focus voor het planten geheel in het voorjaar komen te liggen en is het najaar als tuinseizoen naar de achtergrond verschoven. Dat is een gemiste kans, want het najaar is de ideale periode voor de aanplant en andere werkzaamheden in de tuin.
nlvergroent.nl

Energiekaart ⚡

Op de Energiekaart kunt u zien wat het voorlopig energielabel is van uw woning, daarmee kan worden ingeschat wat er nog moet gebeuren voordat uw woning aardgasvrij kan worden gemaakt.
https://dego.vng.nl/

Regionaal Energieloket 🏡

Energiekosten besparen, comfortabel leven en bijdragen aan een beter milieu. Het Regionaal Energieloket helpt je stap voor stap op weg.
https://regionaalenergieloket.nl/

Milieu Centraal 🌿

Je praktische gids voor iedere duurzame stap.
https://www.milieucentraal.nl/