Partners Gilze en Rijen


Partners sportakkoord gemeente Gilze en Rijen

VV Molenschot - www.vvmolenschot.nl
Voetbalvereniging Molenschot (sinds 1948) is een gezellige kleinschalige amateurvoetbalclub uit Molenschot. De club speelt op sportpark 't Hoogeind, gelegen aan de Sint Annastraat 99 in Molenschot.

Spiridon - www.spiridon.nl
Spiridon is bewegen samen met anderen. Spiridon is ontdekken waar jouw sterke kant ligt. AV Spiridon is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (Atletiekunie). AV Spiridon telt momenteel ongeveer 400 leden. De vereniging beschikt over een aantal gediplomeerde trainers. Er zijn een aantal trainingsgroepen voor de jeugd, voor beginners, trimmers en de gevorderde loper, zodat iedereen bij AV Spiridon terecht kan.
De allerkleinsten maken op speelse wijze kennis met de sport, terwijl junioren meer vaardigheden op verschillende atletiekonderdelen (lopen, springen en werpen) worden bijgebracht. Bij de senioren ligt het accent op het lopen.
Verder kan er bij Spiridon ook deelgenomen worden aan Atletiek+, Spinning, Bootcamp, Nordic Walking en Handbiking.

VV Rijen - www.vvrijen.nl
v.v. Rijen is een voetbalclub met ruim 1100 leden en al meer dan 90 jaar een begrip. Of je 4 of 84, bent; iedereen is bij ons van harte welkom. Met onze activiteiten zetten we jong én oud in beweging en dragen daarmee bij aan een actieve en gezonde leefstijl. v.v. Rijen is een vereniging waar gezelligheid en voetbalprestaties elkaar goed in evenwicht houden. Winnen is leuk, maar gaat niet ten koste van de gezelligheid en het plezier in het voetbal.

HC Gilze-Rijen - www.hcgr.nl
De club werd opgericht op 25 mei 1979 en speelt op Sportpark Vijf Eiken.

CCGR - www.ccgr.nl
De multifunctionele centra De Schakel (Gilze) en De Boodschap (Rijen) liggen allebei centraal tussen Breda en Tilburg. Ze zijn met de auto goed bereikbaar en u kunt gratis parkeren voor de deur. De Schakel ligt dichtbij afrit 12 van de A58. Rijen beschikt bovendien over een treinstation met busverbinding dichtbij locatie De Boodschap.
Onze foyers zijn het warme hart van onze culturele centra en door het hele gebouw zijn mensen bezig met hun hobby’s. Op deze ontmoetingsplek komt iedereen samen voor een scala aan activiteiten. Of het nu in een vereniging, een sociaal-maatschappelijke organisatie of met collega’s is, in CC de Schakel en CC de Boodschap is altijd wat te doen!

GGD Hart voor Brabant - www.ggdhvb.nl
De missie is van de GGD Hart voor Brabant is ‘mensen gezonde kansen bieden om alles uit hún leven te halen’.
We streven ernaar dat iedereen zo gezond en veilig mogelijk kan opgroeien en leven. 

Positieve gezondheid is de basis voor ons handelen, want gezondheid is meer dan niet ziek zijn. We richten ons op de publieke gezondheid: de taken die de overheid op zich neemt om de gezondheid van iedereen te bewaken, beschermen en bevorderen, zonder dat mensen daar altijd om vragen. Dat doen we in opdracht van onze 24 gemeenten in de regio voor meer dan 1 miljoen inwoners. Daarbij is preventie onze kernactiviteit en hebben we aandacht voor mensen die meer hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn of zorg mijden. 

We streven naar een gezonde omgeving, die hier goed aan kan bijdragen. En we onderbouwen onze activiteiten met data die we bijvoorbeeld verkrijgen uit onze gezondheidsmonitors en contactmomenten op de consultatiebureaus.

VV Gilze - www.vvgilze.nl

Sport’s Cool - www.sport-s-cool.nl
Sport’sCool is voor de gemeenten Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en Baarle Nassau dé organisatie die laagdrempelig sportaanbod organiseert voor doelgroepen die (vooralsnog) niet of onvoldoende geactiveerd worden door de reguliere sportaanbieders.

Cultuurplaats- www.cultuurplaats.nu
Cultuurplaats is het platform binnen Gilze en Rijen voor kunst- en cultuureducatie: op school, na school en in de vrije tijd. Daarnaast vinden we het belangrijk dat jong en oud laagdrempelig kan deelnemen aan kunst en cultuur, bijvoorbeeld door projecten en/of evenementen. Zo bieden we de inwoners van onze gemeente de kans om hun creatieve passie te ontdekken, te ontwikkelen en te tonen.

Sportcoaches ABG

R-Newt/ContourdeTwern - hwww.r-newt.nl
Heel veel praktijkervaring gecombineerd met de meest recente en beproefde inzichten uit het werkveld, is de kracht van R-Newt. Onze expertise delen we met anderen via R-Newt Training & Advies en zetten we met R-Newt Kids ook effectief in voor tieners, kinderen en hun ouders.

Den Butter Optisport - www.optisport.nl/butter
Werken aan je fysieke doelen, ontspannen in het zwembad of gezellig bijkletsen in onze uitnodigende horeca? Optisport Den Butter is dé sportieve ontmoetingsplek van regio Gilze-Rijen. Onze multifunctionele accommodatie beschikt aan de ene kant over een zwembad en aan de andere kant een moderne ruime sporthal. Tussen het zwembad en de sporthal bevindt zich de horeca waar je heerlijk kunt ontspannen na het sporten.
Als partner in de uitvoering van het lokale sport- en preventie akkoord brengen we inwoners in beweging. Samen zorgen we voor een passend, inspirerend en toegankelijk sportief aanbod. Het is ons doel om iedereen te kunnen laten bewegen op een manier die bij hem of haar past. Van jong tot oud. En van minder valide tot revaliderend.

Muzerij - www.muzerij.nl
Stichting Muzerij is een kinderopvangorganisatie die een geborgen en veilige omgeving biedt voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, waarin ze spelend leren en gestimuleerd worden. We willen er zijn voor alle ouders die belang hebben bij goede kinderopvang voor hun kinderen en die hun kinderen spelend willen voorbereiden op de basisschool, of na school in een fijne omgeving plezier willen laten beleven. We zorgen ervoor dat we goede contacten onderhouden met iedereen die ons daarbij kan helpen, of het nu de ouders, jeugdzorg, gemeente of het primair onderwijs zijn.

VIP voorElkaar - www.vipvoorelkaar.nl
De schakel zijn tussen en het samenbrengen van vrijwilligers, particulieren hulpvragers en organisaties binnen gemeente Gilze en Rijen, dat is wat VIPvoorelkaar doet!

Gemeente Gilze en Rijen - www.gilzerijen.nl

Nuwelijn - www.nuwelijn.nl
Stichting Nuwelijn is een onderwijsorganisatie voor primair onderwijs die het beste uit kinderen wil halen door een gevarieerd
aanbod van hoge onderwijskwaliteit in een eigentijdse leeromgeving. We willen er zijn voor alle inwoners in onze regio die belang
hebben bij goed onderwijs voor kinderen. We zorgen voor goede contacten met iedereen die ons daarbij kan helpen, of het nu
ouders, de gemeente, het bedrijfsleven, peuterspeelzalen, jeugdzorg of scholen voor voortgezet onderwijs zijn.

PCPO middenbrabant - www.pcpomiddenbrabant.nl
PCPO Midden-Brabant is het bestuur van 10 basisscholen in zeven gemeenten in de regio Brabant. Onze scholen hanteren de christelijke waarden en normen als uitgangspunt. Onze mission statement is: ‘Voor waardenvol leren en creëren’.

TPC Cash - www.tccash.nl
TPC staat voor Tennis en Padelclub CASH. CASH is een term uit het tennisjargon en betekent dat je een tenniswedstrijd met een ace uitmaakt. CASH is een sfeervolle tennis en padel ontmoetingsplaats voor en door leden. Waar ieder lid op eigen niveau de tennis en padelsport kan beoefenen. Ambities en doorzettingsvermogen zijn belangrijke schakels voor een talentvolle sporter, maar boven alles staat sportief gedrag bij CASH voorop. Recreatief en prestatief tennis en padel is beide mogelijk. 

HalloGilzeRijen - www.hallogilzerijen.nl
Lokaal communicatieplatform voor Gilze en Rijen met tv (lokale omroep), website, social mediakanalen en narrowcasting.

 

Partners fitakkoord gemeente Gilze en Rijen

Basecamp Fitness - www.basecampfitness.nl
We zijn een sportschool in Gilze-Rijen die er is voor íedereen! We bieden vele groepslessen en fitness faciliteiten. Maar ook voor diegene waar sport niet per se hobby is hebben we met Personal Training en het BioCircuit de perfecte oplossing.

Basisschool De Bolster Gilze - debolstergilze.nl
De Bolster werkt volgens het onderwijsconcept van OntwikkelingsGericht Onderwijs (OGO). Onderwijs dat kinderen helpt hun volle persoonlijkheid te ontwikkelen.
Uiteraard heeft De Bolster nog veel meer te bieden. Als u nieuwsgierig bent geworden nodigen wij u uit om onze site te bekijken. Een bezoek aan de school, onder schooltijd, is altijd mogelijk.

De Coach-lijn - Leefstijlcoach

Dorpsteam Gilze en Rijen - www.dorpsteamabg.nl/dorpen/gilze-rijen
Heeft u een hulpvraag of heeft u ondersteuning nodig? Of heeft u een idee om uw dorp nog leuker en mooier te maken en zoekt u daarbij hulp? Het Dorpsteam brengt u in contact, denkt met u mee en weet waar u moet zijn. Het Dorpsteam is er voor alle inwoners van de gemeente Gilze en Rijen.

Fysiotherapie Jongh & van Osta Rijen - jonghenvanosta.nl
We willen mensen met klachten uit de gemeente Gilze en Rijen en omgeving de best mogelijke fysiotherapeutische zorg verlenen. Waar nodig overleggen we met externe fysiotherapeuten, huisartsen of gespecialiseerde medisch specialisten.

Een behandeling fysiotherapie vindt bij ons altijd plaats op afspraak. Tijdens de eerste afspraak brengen we je klacht in kaart door middel van een medische vraaggesprek. Als je zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist naar de fysiotherapeut gaat, vindt er eerst een screening plaats om te beoordelen of je klacht met fysiotherapie verholpen kan worden.

Fysiotherapie Mariastraat - www.fysio-mariastraat.nl
Fysiotherapie Mariastraat is een praktijk die volop in beweging is. Iedereen binnen de maatschap heeft naast de algemene fysiotherapie zijn of haar specialisaties. Omdat we een groot scala aan specialismen in huis hebben, kunnen wij de cliënt die zorg bieden die nodig is voor een snel herstel.

Huisartsenpraktijk Anne Frankplein

Praktijk De Koning

Huisartsenpraktijk Anne Frankplein

Praktijk Fleerakkers

Kinderdagverblijf Spetters - www.spettersgilze.nl
SPETTERS is een modern, particulier kinderdagverblijf voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar hebben we twee verticale groepen: onze BRAKKIES en onze BENGELS. Voor onze BINKIES, kinderen van 4 t/m 6 jaar, en onze BIKKELS, kinderen in de 7+ leeftijd, hebben we buitenschoolse opvang.
Het allerbelangrijkste is dat uw kind zich veilig en thuis bij ons voelt. Als kinderdagverblijf hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een goede gezondheid van kinderen. We dragen daarom bij het aanleren van een gezonde levensstijl. Tijdens de lunch en andere eet- en drinkmomenten bieden wij verantwoorde en gevarieerde voeding aan. Spelenderwijs maken we kinderen bewust van het belang van verantwoorde voeding en voldoende beweging.

Novadic-Kentron - www.novadic-kentron.nl
Novadic-Kentron is onderdeel van het netwerk van Zorg van de Zaak. Samen zijn wij een sterke partij op het gebied van preventie en herstelondersteuning bij een riskante leefstijl en verslaving.

Ondernemersvereniging GRIC - www.gric.nl
GRIC is een ondernemersvereniging in de gemeente Gilze en Rijen. Een bloeiende ondernemersvereniging met een veelheid aan activiteiten.

Scholengroep Gilze, Hulten, Molenschot (Nuwelijn)

Seniorenvereniging Rijen - www.sv-rijen.nl
Wist je dat de helft van alle Nederlanders al 50-plusser is? Geen wonder dus dat SeniorenVereniging Rijen met haar bijna 1500 leden de grootste vereniging in Rijen is. En de club bruist van de activiteiten!

ZoHealthy Leefstijl & Preventie - www.zohealthylife.nl
Wij willen inwoners van Gilze en Rijen helpen om gezonder te leven. Met een gezonde leefstijl verklein je de kans op gezondheidsklachten, voel je je sterker en zit je lekker in je vel. ZoHealthy Leefstijl & Preventie verzorgt leefstijl- en preventieprogramma’s voor iedereen die een gezonde leefstijl willen bereiken. Onze programma's: Stoppen met roken – Leefstijl in balans - Fit 4 Fun - Grip op alcohol - Beter slapen – Leefstijl en kanker – Een gezonde start voor moeders. Samen sterk voor een gezonde leefstijl.

Zorroo - www.zorroo.nl
Iedereen is anders. We willen dat onze patiënten zorg krijgen die bij ze past: zorg op maat. Daarom zijn wij een nieuwe weg ingeslagen voor mensen met diabetes, COPD, astma en hart- en vaatziekte. Bij de behandeling hiervan willen we meer aansluiten op wensen en behoeften.