Allemaal VitaalAllemaal Vitaal 

Een gezonde leefstijl heeft ook voor de ABG-gemeentes topprioriteit. Net als in de rest van Nederland is het percentage overgewicht te hoog en zijn er andere, grote problemen met de fysieke en mentale gezondheid van onze inwoners. Samen met vele partners die zich hebben aangesloten bij de lokale sport- en preventie-akkoorden gaat de gemeente de komende anderhalf jaar proberen de bewustwording van het belang van een gezonde leefstijl onder de inwoners te vergroten. 

Vitaal zijn en blijven

De algemene publiekscampagne Allemaal Vitaal richt zich tot iedereen. Uiteraard tot de groep mensen die nog (veel) aan onderdelen van leefstijl kan verbeteren maar zeker ook op hen die al goed op weg zijn. Het verbeteren van gedrag is namelijk heel moeilijk maar het behouden ervan is een minstens even grote uitdaging. We moeten samen voor een gezonde toekomst gaan zorgen. 

Inspiratie en activiteiten

De komende anderhalf jaar worden inwoners via diverse media geïnformeerd en geïnspireerd over de verschillende onderdelen van vitaliteit: beweging, gezonde voeding en mentale gezondheid. Ook worden er leuke, vaak gratis, activiteiten georganiseerd. Ook de lokale verenigingen en organisaties willen ervoor zorgen dat inwoners nog gezonder gaan leven. Dat doen zij door het organiseren van activiteiten en initiatieven voor jong en oud.

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van alle inspirerende informatie en leuke activiteiten, wordt dit sociale platform gebruikt. Tevens is er informatie te vinden bij huisartsen, sportscholen, fysiotherapeuten en andere samenwerkingspartners. Ook komt er regelmatig een informatieve column in het Weekblad en worden de diverse activiteiten ook in het Weekblad gepubliceerd. Op deze manier wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners bereiken en inspireren. Want een gezond en vitaal leven, dat willen we allemaal!