Rijen Ruikt bereidt zich voor op een groene, drukke editie

Details

Zondag 11 juni 2023 van 10:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Rijen
Nederland

Stichting Juin organiseert 21ste editie

Nog maar een paar nachtjes slapen, 18 tuinen, 25 voortuinen, op 4 locaties muziek en op 9 locaties kunst: er is haast te veel om te doen tijdens Rijen Ruikt op 11 juni.

Bezige bijtjes
Terwijl wij de dagen aftellen tot aanstaande zondag, zijn tuineigenaren in Rijen en Molenschot druk in de weer om hun tuinen op en top te krijgen voor de grote dag. We hebben dit jaar een mooie variëteit aan groen, muziek en kunst. En aansluitend op het themajaar 'Tegels eruit, groen erbij' hebben we dit jaar natuurlijk de voortuintjeswedstrijd. Maar liefst 25 voortuinen hebben zich aangemeld om indruk te maken op onze jury. Wethouder Corné Machielsen en de Tuinbroekies zullen vanaf 10:00 druk in de weer zijn om alle voortuinen te beoordelen op verschillende punten. De Tuinbroekies zijn Casper en Naan die, gehuld in tuinbroek en onder het genot van een goede bak koffie, soms een biertje, wekelijks praten over hun avonturen in de achtertuin. Hoe maak je van je tuin een biodivers paradijs voor vogels en insecten, maar tegelijkertijd ook een plek om te ontspannen en genieten? Om 15:00 zullen zij bij Gastrobar Wendy de winnaar bekendmaken. Dus houd de route goed in de gaten en wie weet kom je onze celebrities wel tegen. Wij hebben nu al ontzettend veel zin in 11 juni waarbij stralend weer de kers op de taart zou zijn. Maar weer of geen weer, Stichting Juin nodigt iedereen uit om samen te komen en te genieten van alle tuinen tijdens Rijen Ruikt 2023!

Waar vind je de routekaart?
Anders dan voorheen zal dit jaar de routekaart van Rijen Ruikt niet verspreid worden via het weekblad. De plattegrond is online te downloaden via www.juin.nl en te vinden op de volgende uitgiftelocaties: Albert Heijn Rijen, Jumbo Rijen Hapers, CC De Boodschap, Gastrobar Wendy, Smaak Lokaal, Café-Eeterij ’t Vermaeck, Herberg De Drie Linden Molenschot.

Over de organisator

Frank Hermens
Doe je ding.... Lees meer